сряда, 11 април 2012 г.

Тилапия с бадемова коричка



Продукти:

600 г филе от тилапия
3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 склидка чесън
сока на 1/2 лимон

за коричката:

3 с.л. галета
3 с.л. смлени бадеми
1 с.л. зехтин
кората на 1/2 лимон
сол
черен пипер
лют червен пипер


1. Сложете в тава зехтина, сол ,черен пипер, сока от лимона и пасирания чесън.


Оваляйте добре рибните филета и ги оставете да престоят за половин час.


2. Смесете галетата и смлените бадеми. Добавете зехтина, лимоновата кора, сол, черен пипер, лют червен пипер. Объркайте всичко.


3. Сложете от овкусените трохи на купчинка върху всяко рибно филе.


4. Запечете в предварително загрята на 200 С фурна за няколко минути.

1 коментар:

  1. Отново вкусно рибно предложение! Хрупкава коричка, сочна рибка... Супер е рецептата, Еми!

    ОтговорИзтриване