сряда, 18 април 2012 г.

Зелена салата с поширано яйце и пушена сьомга



Продукти:

250 г микс от листни салати
1 лимон
100 г пушена сьомга
2-3 яйца
зехтин
сол
черен пипер

1. Извадете филенцата на лимона. Запазете отделения лимонов сок. Поширайте яйцата (виж Как се пошират яйца).
2. Накъсайте салатките. Смесете ги с филенцата лимон. Подправете салатата със сол, черен пипер, зехтин и отделения лимонов сок.
3. Накъсайте сьомгата и я добавете към салатата. Сервирайте салатата с добавка поширано яйце.



2 коментара:

  1. Леко и вкусно, Еми. Много обичам зелена салата и сьомга, а и на пошираните яйца не бих отказала.

    Преградки и един прекрасен четвъртък от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Като ми пораснат салатките ще си направя ей такава! Вкусно изглежда с това яйце.

    ОтговорИзтриване