понеделник, 10 декември 2012 г.

Праз с ориз




Продукти:

1 стрък праз
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 склидка чесън
3-4 с.л. олио
4 ч.ч. зеленчуков бульон
сол
черен пипер
лют червен пипер

1. Нарежете праза на ситно.


2. Задушете го с малко олио докато омекне.



3. Добавете настъргания морков и ситно нарязания чесън. Объркайте и те да се задушат в мазнината.


4. Прибавете ориза и бъркайте докато всяко зрънце се покрие с мазнина и стане прозрачно.


Добавете зеленчуковия бульон, сол, черен и малко лют червен пипер и оставете ястието да покъкри под капак докато оризът почти напълно поеме течността.
5. Прехвърлете оризът в тавичка


и го запечете в загрята на 220 С фурна докато хване златиста коричка.



Ястието може да се поднесе както горещо, така и на стайна температура или студено.




Няма коментари:

Публикуване на коментар