неделя, 30 юни 2013 г.

Бискоти с какао, бадеми и Амарето






Продукти:

2 яйца
250 г брашно
150 г захар
3 с.л. какао
100 г печени бадеми
1 прахче ванилия
30 мл Амарето
1/2 пак. бакпулвер

1. Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
2. Разбъркайте брашното, какаото и бакпулвера. Прибавете ги малко по малко към яйцата, като разбърквате с шпатула внимателно.
3. Добавете ванилията, бадемите и Амаретото. Разбъркайте. Ще получите много лепкаво тесто.

Разделете го на две и в тава, покрита с хартия за печене оформете две рула. Не е необходимо да са много гладки. Те се отпускат при печенето.

4. Печете в загрята на 150 С фурна за 20 минути. Извадете ги да се охладят малко.
5. Нарежете ги на бисквити (най-лесно с назъбен нож за хляб) с дебелина от 1 см.


Наредете ги върху решетката от фурната и ги запечете за още 15-20 минути. Ако ги печете втория път в тава, трябва по средата на печенето да ги извадите и да ги обърнете за да се запекат и от другата страна.


Получават се доста твърдички бисквити, които издържат дълго време и са перфектни за топене в горещо кафе или мляко.





1 коментар: